Sluta avrätta människor!

I kampen för Palestinas befrielse från Israels ockupation måste vi alltid reagera för när de mänskliga rättigheterna kränks och när brott mot folkrätten begås. Detta gäller inte bara när Israel gör sig skyldiga, vilket sker dagligen. Vi måste också reagera lika kraftigt när sådana brott begås på den palestinska sida. Tyvärr sker detta framför allt från Hamas sida. T.ex. beskjuter man civilbefolkningen i bl.a. Sderot, en stad strax utanför Gazaremsan, med Qassamraketer. 
Nu har Hamas på nytt gjort sig skyldig till brott mot de mänskliga rättigheterna. På tisdagen avrättades tre dömda mördare. I ett uttalande från det lokala inrikesministeriet i Gaza hette det att de tre avrättats sedan alla "rättsliga processer" slutförts.
Redan i april avrättades två palestinier som dömts för samarbete med Israel. Det var de första avrättningarna som officiellt genomförts i Gaza sedan Hamas tog makten 2007. Enligt människorättsorganisationer har dock Hamas dödat minst 32 personer politiska motståndare efter det senaste Gazakriget i början av 2009.
Detta kan bara skada den palestinska kampen för mänsklifa rättigheter och splittra palestinierna inbördes.
Varje människa har ett unikt värde, vare sig det är en palestinier, israel eller svensk. När vi med rätta kraftigt reagerar på mord måste vi med samma kraft reagera på avrättningar som ett straff för t.ex. mord. De som avrättar gör sig skyldiga till samma brott, som den de avrättar har dömts skyldig för.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0