Politisk handling tillsammans med förbön.

Konvojen av fartyg på väg till Gaza är nu mindre än ett dygn från sitt mål. Men fortfarande vet ingen om den israeliska armén kommer att göra allvar av sina hot om att stoppa dem och arrestera passagerarna.
Nu gäller det att hela världens ögon riktas mot aktionen och att politiker såväl som alla vi andra reagerar. Därför är det glädjande att bl.a.  såväl vår egen utrikesminister Carl Bildt som EU:s utrikesminister Catherine Ashton stätt sig bakom Ship to Gazas och Frihetsflottans krav på ett omedelbart stopp för blockaden. Men bara ord hjälper inte. Nu måste politikerna också sätta kraft bakom orden i konkret handling till hjälp för Gazas lidande befolkning, men också till hjälp för Västbankens palestinier som lider under ockupationen.
Den israeliska regeringen vägrar  hårdnackat lyssna på den växande opinion i världen och i det egna landet som kräver fri passage för solidaritetsflottan och ett omedelbart stopp på den inhumana och meningslösa blockaden.

Slutfasen av Ship to Gazas aktion sammanfaller i tid med den internationella veckan för fred i Israel och Palestina. Med anledning av den uppmanar de palestinska kyrkoledarna i Jerusalem världens kristna att förena sig med dem i förbön för Israel och Palestina. För alla oss kristna är förbön ett kraftfullt ickvåldsvapen, som genom historien har fått mer än ett obestigligt berg att flytta sig. Låstoss därför förena oss med de palestinska kyrkoledarna och be:
"Gud, i din gränslösa och ofattbara kärlek till alla människor, låt din försonings kraft och fred fylla allas hjärtan, både  israelers och palestiniers - och överbrygga allt som skiljer kulturer och religioner åt. I  landet som du gjorde heligt, befria alla från likgiltighet, förakt och våld, som bara skapar hat och död. Öppna hjärtan och sinnen både bland palestinier, israeler, amerikaner och oss européer!
Ge frihet och värdighet åt folket i Gaza som lever under betryck, hot och blockader.
Vägled de styrande i Israel och Palestina, rena sinnen och hjärtan, så de blir sanna och verkliga tjänare till sina folk."  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0