Israeler mot ockupationen

Som väl är finns det flera grupper bland israelerna som kämpar mot Israels ockupation av Västbanken, Östra Jerusalem och Gaza, och mot brotten mot folkrätten och mot de mänskliga rättigheterna.
Här presenterar jag några av dem:
B'Tselem (www.btselem.org) arbetar med att dokumentera och informera om brott mot de mänskliga rättigheterna på de ockuperade områdena.
Israeli Committee Against House Demolitions (www.icahd.org) arbetar mot demoleringar av palestinska hus utförda av israeliska myndigheter. Numera arbetar man även mot expanderande bosättningar och för ett upphävande av ockupationen. Man har nyss lagt in tre nya kortfilmer på Youtube, som tydliggör staden Jerusalems policy angående husdemoleringar i Östra Jerusalem. Klicka på länken som följer: http://icahd.org/eng/news.asp?menu=5&submenu=1&item=753 .
Rabbis for Human Rights (www.rhr.israel.net) etablerades under första Intifadan 1988 som ett svar på den israeliska militärens brott mot mänskliga rättigheter. Man har sedan dess, parallellt med kampen mot brott mot mänskliga rättigheter, också arbetat med religionsdialog och utbildning.
Women i Black (www.womeninblack.org) markerar sitt motstånd mot våld, militarism och ockupation genom att regelbundet på flera platser, klädda i svart, stå med plakat mot ockupationen. Varje fredag i Jerusalem t.ex.
Refuser Solidarity Network (www.refusersolidarity.net) etablerades 2002 för att erbjuda stöd till de militärer som inte vill tjänstgöra på ockuperad mark, samt till dem som inte vill tjänstgöra i armén alls.
The Parents Circle - Families Forum (www.theparentscircle.org) är en mötesplats  för israeliska och palestinska familjer som har förlorat en nära anhörig som en direkt följd av konflikten.
(Källa: "Med våra egna ögon", Sveriges Kristna Råd)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0