Kursen lider mot sitt slut

Efter en stämningsfull morgon med lucia- och julsånger var det dags för följeslagarkursens andra språkintroduktion: Arabiskan. Med stor och smittande entusiasm förde Anette Månsson, lektor i semitiska språk vid Uppsala universitet, oss in i detta svåra språks första vinglande hemligheter. Hon fick nog oss alla att längta efter att få lära oss mer under våra 3 månader nere i Palestina.
Eftermiddagen ägnades åt icke-våldsprincipen med Kersin Bergeå från Kristna fredsrörelsen (www.kfr.se). Teorierna med rötter hos Ghandi och Martin Luther King varvades med roliga och nyttiga rollspel både inom- och utomhus med tänkta situationer från Israel och Palestina. Där fick vi verkligen upptäcka att det som i teorin kan verka ganska klart kan vara så mycket svårare i vardagliga praktiska konfliktsituationer.  
Dagen avslutades med gemytlig samvaro och med reflektioner kring våra förväntningar och farhågor inför avresan till Israel och Palestina den 3 jan.
I morgon skall vi få en genomgång av vad som väntar oss i Tel-Aviv vid in- och utresan innan vi skall skriva kontrakt. Kursen avslutas med sändningsgudstjänst och festmåltid. Sen är det bara tre veckor kvar till avresan!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0