En dramatisk historia

Dagens första undervisningspass på vår följeslagarkurs II på Lidingö handlade om det informationsarbet som vi skall genomföra under och efter vår vistelse i Israel och i Palestina. Detta kommer ju att vara en av de viktiga delarna av vårt uppdrag: att sprida information om vad vi sett och varit med om.
Sedan fortsatte dagen med en helt fantastisk förelsäning av Michael Schulz, kris- och konfliktforskare vid Göteborgs universitet (www.globalstudies.gu.se/padrigu/KOntakta_oss/personal/schulz_m/). Under ett förmiddags- och ett eftermiddagspass gick han igenom landets dramatiska historia från sexdagarskriget 1967 fram till idag. (Den Med en oerhörd kunskap, grundad på forskning i litteratur, men framför allt bland primärkällor i Israel och i Palestina bland de direkt inblandade aktörerna på båda sidor föreläste Michael för oss. Jag var helt tagen av hur han fick alla mina pusselbitar på plats från de politiska händelser, som jag på olika sätt följt under den här perioden.
Sedan fortsatte dagen med en första introduktion i Hebreiska med hjälp av den s.k. "Ulpan-metoden" (www.ulpanor.com). Den innebär att man lär sig ett nytt språk utan att använda något annat språk. Man lär sig hebreiska på hebreiska. Det lär väl lätt. Den metoden används för alla nya invandrare i Israel och den fick vi pröva på.
Dagen avslutades med filmen "Iron Wall", som var bra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0