Ekumenisk följeslagare i Israel och Palestina



Mellan två utbildningstillfällen på Lidingö börjar jag skriva min blogg inför utresan till Israel och Palestina i början av januari.
Bakgrunden till följeslagarprogrammet är en vädjan från palestinska kyrkoledare på Västbanken till Kyrkornas världsråd (KV) i början av 2000-talet. Andra intifadan pågick och palestiniernas och israeliernas vardagsliv blev allt mer helvetiskt. "Ni, våra kristna syskon ute i världen, får inte glömma bort oss. Vi vädjar om internationell närvaro!" KV gick vidare med denna vädjan till sina medlemskyrkor och kyrkor i ett antal länder svarade att de var beredda att ställa upp i ett ekumeniskt följeslagarprogram (EAPPI - Ekumenical Accompaniment Program in Palestine and Israel). Bland dessa länder fanns Sverige, som sedan 2002 regelbundet har skickat följeslagare, c:a 6 personer varje kvartal. Tillsammans med c:a 18 andra från de andra länderna arbetar man 3 månader i taget på 6 olika platser på Västbanken.
Nu har jag fått förmånen att bli en av följeslagarna under januari, februari och mars 2010 och ni inbjuds alltså att följa med ner till denna ständigt aktuella smältdegel i Mellanöstern.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0